All rights reserved © Ljungby Gillar Olika
ljungbygillarolika@gmail.com 

 

16 augusti

Mellan 13.00 och 17.00 anordnas publika samtal,
spännande workshops och kulturuppträden på Gamla Torg i Ljungby,
det detaljerade programmet finner du nedan! 

Kl. 16.30 prisas Ljungbys ambassadör 
(läs mer om det här!), 
därefter avgår 
paraden från Gamla Torg kl. 17.00 och avslutas i tältet på Stora Torget med Lina Hedlund! Kom och var med!

Med Ljungby Gillar Olikas parad vill vi visa på storheten i samarbete kring frågor som rör värdegrunder! För medmänsklighet, civilkurage och trygghet i Ljungby kommun! Kom som du är eller ta på dig kläder i regnbågens alla färger och häng med i en färgsprakande parad fylld av musik och glädje!

(Är ni en större grupp på fler än 10 pers och/eller vill anordna musikanläggning/ lastbilsflak , kontakta oss!) 

 

Schema för Torgscenen på Gamla Torg

13.00 - Maria Stansert inleder inspirationsdagen!
Halvt och hållet människa delar med sig av poesi! Namnhi Cao Dang, Salima Ismail och Alice Abelson kommer att framföra en spoken word med målet att uppmuntra till att sätta ord på sina känslor och dela med sig av sina tankar för att må bättre!

13.15 - Anneli Ingmar För att få ett hållbart Ljungby kommun behöver alla känna sig inkluderade. Ett samhälle som exkluderar människor har ökad ohälsa, ökad våld och flera kriminella och extrema nätverk. Ett samhälle som inkluderar människor har god hälsa, hög trygghet och hög tillit. Annelie Ingmar jobbar som integrationssamordnare i Ljungby kommun och ska prata om vad integration egentligen är.

 

14.00 - Julle Bergenholtz delar med sig av sina erfarenheter av att växa upp som hbtq-person i Ljungby, en liten stad med allt vad det innebär. Osäkerheten, försiktigheten, paranoian och känslan av ensamhet. Han vill också dela med sig av hur hans olikhet har gjort honom stark i vuxen ålder och hur den på många sätt har öppnat dörrar!

 

14.30 - Johan Sundén överlevde en stroke 2011 och kommer att berätta om sin hyllning till livet och ständiga väg framåt som präglats av hans omåttliga envishet och entusiasm!

15.00 - Linda Persson kommer att delge sina erfarenheter kopplat till kroppen, självkänsla och att vara ung idag. Hon vill belysa möjligheten att finna sin väg och bemöta sina egna behov genom ungdomsåren. Hon kommer också att berätta hur en förlängd skolgång var en av vägarna som hjälpt och stärkt henne.  

 

15.30 - Filip Karlsson har genomgått en könskorrigering och vill öka både förståelse och acceptans för ämnet. Han ställer upp och berättar sin historia då han vill bredda åldersspektrumet, han saknade yngre förebilder när han själv genomgick sin resa och vill därför bidra med just det. Därtill vill Filip visa att det finns hopp och bra hjälp att få. Man behöver inte leva i en kropp man inte hör hemma i.

 

16.00 - Anna Lagerbielke kommer att dela med sig om upplevelsen av att bli förälder till sin son Olle som har diagnosen Downs syndrom. Samtalet kommer att handla om hur det är att skifta perspektiv, hantera framtidsfrågorna, få bevittna barnens syskonkärlek och hur det upplevs att vara mamma till någon som tillhör kategorin annorlunda.

16.30 - Prisutdelning - Ambassadör för allas lika värde samt Kulpåsens kulturpris!

16.45 - Pepp inför parad med tal och dans av Délice Dance!

17.00 - Avgång Parad för allas lika värde! 

Schema för Märtas Glasseri

14.30 - Tania Aspman och Sofia Berlin har personliga erfarenheter kring föräldraskap till barn med funktionsvariationer och till barn som inte identifierar sig med sitt medfödda kön. Detta i kombination med att de båda studerar psykologprogrammet kommer att prägla det intressanta samtal de kommer att föra!

15.30 - John Thyr delar med sig om sin syn och egna erfarenheter av psykisk ohälsa i kombination med att driva företag. Han belyser både styrkor och utmaningar med kombinationen och vill inspirera till att prata om hur vi mår för att med gemenskap minska känslor av skuld och skam.  


16.00 - Mikaela och Youssef ställer frågan: Har man år 2019 rätt att älska vem man vill? Existerar det missuppfattningar kring religion och kulturer i Sverige? De berättar om hur de valt ett öppet sinne som lett dem till framgång och oändlig kärlek. Under deras samtal vill de bjuda in publiken till att höra om deras kärleksresa och kamp för att få leva tillsammans! 
 

Utställare på plats under dagen:
Smålandsidrotten
Ungdomsmottagningen
Fritidsgården
Thomas Anderson - författare till ”Sårbar man – vägen till inre styrka"
Ljungby Kommun - Anneli Ingmar finns på plats
Creo - utsmyckning inför paraden
Filippa Nordvall - konstnär som målar på plats
Ljungby Kanalen - sänder live radio
Halvt och hållet människa - workshop med poesi
Gästgivargården - serverar lunch med inspiration från hela världen! 
Märtas Glasseri - serverar regnbågsglass!


Tack till: 
Hotel Terraza

Smålandsidrotten
Studieförbundet Vuxenskolan
ABF
Ljudteknikerna
.. som gör denna dagen möjlig!Ljungby Gillar Olika är aktiva under hela stadsfestivalen LjungbyDagarna (vecka 33, 12 aug - 18 aug). 
Veckan kommer att innehålla traditionella programpunkter med nya inslag som är inspirerade av Ljungby Gillar Olika,
allt med målet att belysa inkludering och mångfald i Ljungby Kommun!

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now